Sidan innehåller annonslänkar

Poolvärmepump 11,7kW Pro Inverter | WiFi

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Poolvärmepump 11,7kW med inverterkompressor Premiummodell av poolvärmepump utrustad med den senaste teknikens steglös inverterkompressor från Mitsubishi. Med hjälp av inverterteknik uppnås ett COP-värde upp till hela 16,4 vilket gör maskinen extremt energieffektiv.

Poolvärmepumpen rekommenderas för pooler upp till ca 50m³ vattenvolym. Nyutvecklad kvalitetskompressor från japanska Mitsubishi och värmeväxlare i titanium sörjer för lång livslängd.

En stor upplyst LCD-display i färg medföljer, där du ställer in önskad temperatur och andra inställningar. Displayen är ansluten med kabel och kan därför även tas loss och placeras utanför värmepumpen (förlängningskabel ingår ej).

Denna poolvärmepump kan användas även för saltvattenpooler. Lyfcos nya inverter-modeller har även uppgraderade kabinettet till ABS-plast för att motverka korrosion.

Ett kabinett i ABS har längre livslängd (men är lite dyrare att tillverka) än ett kabinett i stål. Med Lyfcos NTPHP110i poolvärmepump sparar du snabbt in den initiala kostnaden för systemet genom lägre energiförbrukning för uppvärmning av din pool.

Observera att rekommenderad poolstorlek är en fingervisning och beror på många andra faktorer såsom utomhustemperaturen när du värmer poolen, om du har tak eller ej, samt vilken temperatur du önskar i poolen. Om du är osäker, rådgör med en energikonsult.

Mitsubishi steglös inverterkompressor Ofta används helt okända kompressortillverkare med tveksam kvalitet i billiga poolvärmepumpar, för att hålla nere priset. Handlaren anger då inte kompressortillverkare i produktinformationen.

Vi rekommenderar att du tar reda på vilken kompressor som används före eventuellt köp, eftersom kompressorn poolvärmepumpens viktigaste, dyraste och känsligaste del. En billig poolvärmepump med lågpriskompressor av okänt (=av säljaren ej angivet) märke kan snabbt göra din investering till ett dåligt köp.

För din trygghet använder sig vår premiummodell poolvärmepump av en helt steglös inverterkompressor från en av världens största tillverkare av kompressorer - japanska Mitsubishi, som vanligtvis används i betydligt dyrare system. Detta gör att du kan värma din pool bekymmersfritt i många år.

Steglös inverterteknologi för maximal COP Lyfco NTPHP110i är en vidareutveckling av våra standardmodeller poolvärmepumpar, och är utrustad med steglös inverterteknik, vilket innebär att poolvärmepumpens kompressor ändrar varvtal helt steglöst efter behov för att maximera prestandan i varje stund. Även fläkten reglerar hastigheten steglöst.

En inverterstyrd kompressor reglerar kontinuerligt varvtalet i kompressorn och fläkten utifrån behov av kapacitet och utomhustemperatur. På detta sätt kan värmepumpen maximera effektiviteten och minska energiåtgången (öka COP och sänka uppvärmningskostnad) jämfört mot en traditionell poolvärmepump med på/av-teknik.

Dessutom innebär invertertekniken ett antal andra fördelar så som ökad livslängd på värmepumpen och lägre ljudnivå. Var observant - vissa poolvärmepumpar i andra varumärken marknadsförs som invertertyp, men använder billigare komponenter som bara justerar kompressorns och/eller fläktens varvtal i 2-4 fasta nivåer (dvs ej steglöst) - och i många fall inte fläkten alls.

Detta är en enklare teknik med sämre funktion och prestanda. Om det inte framgår tydligt i produktinformationen att det är steglöst styrd både kompressor och fläkt - så är det vanligtvis inte heller det.

WiFi-stöd med mobilapp Denna poolvärmepump har WiFi-stöd med mobilapp. Det gör att poolvärmepumpen kan styras direkt från mobilen, oavsett vart du befinner dig.

Poolvärmepumpen ansluts till ditt lokala wifi-nätverk och är kompatibel med appen Smart Life från Tuya. Tuya är kompatibelt med många populära smarta-hem lösningar.

Mycket tystgående Denna poolvärmepump drivs av en mycket tystgående borstlös fläkt och har en bullernivå som varierar mellan 33-47dB vid 1 meters avstånd, beroende på hur hårt den varvtalsstyrda inverterkompressorn arbetar. Står du 10 meter bort är bullernivån för det mesta lägre än normalt bakgrundsljud utomhus en tyst sommardag, vilket innebär att du vanligtvis inte hör värmepumpen alls.

Vilken effekt på poolvärmepump ska jag välja? Även om denna värmepump rekommenderas till en pool på upp till 50m³ är det omöjligt att veta om den räcker för just dina behov. Effektbehovet beror bl.a även på om du täcker poolen nattetid, var i landet du bor, vad du vill ha för temperatur i poolen, samt vid hur kallt väderläge du vill uppnå önskad vattentemperatur.

Om du exempelvis vill kunna värma din pool tidigt på våren och sent på hösten när nätterna är kalla så kommer denna modell kanske bara räcka till en vattenvolym på 40m³. Behöver du bara värme på sommaren kan den räcka till 60m³.

Någon formel för att beräkna just ditt effektbehov i alla situationer finns alltså inte. Notera att en värmepump med högre uteffekt inte gör av med mer energi än en mindre modell poolvärmepump för att värma samma mängd vatten .

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Superfint.se 2024