Braskamin 15kW | Verkningsgrad 77% | Laitila

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Braskamin Laitila Effektiv braskamin med hög effekt och bra verkningsgrad (77 %) till ett fantastiskt pris. Kaminen har trots det låga priset en nominell effekt på hela 15 kW.

Denna modell passar dig som vill ha en bränslesnål kamin med mycket hög effekt till attraktivt pris per kW. Kraftig konstruktion Braskaminen Laitila passar utmärkt för att att värma mindre bostad eller fritidsboende.

Lämplig för alla typer av bränsle ved, kol, briketter, torv. Anslutning till skorsten/rökrör är 150 mm.

Anslutning för rökkanal (på ovansidan) 150 mm Nominell effekt 15 kW Verkningsgrad >76,87 % Rökgastemperatur 267 grader Energiklass A Dimensioner (Höjd x Bredd x Djup) 1005 x 585 x 515 mm Eldningsyta (Höjd x Bredd x Djup) 384 x 516 x 354 mm Avstånd till brännbart sida 60 cm, baksida 60 cm, framsida 80 cm Nettovikt 104 kg Stort utbud passande rökrör och skorstenar som tillbehör Outl1 säljer även skorstenar och rökrör för braskaminer. Vi tillhandahåller både enkla rökkanaler av stål för anslutning mot befintlig skorsten och modulbaserade isolerade skorstenssystem i rostfritt stål.

För tekniska frågor kring installation av skorsten för braskamin, vänd dig till sotare eller skorstensinstallatör. outl1.se har inte expertkunskaper för installation och byggnation av skorsten.

Övrigt 1 års garanti. Tillverkad inom EU.

CE-godkänd och uppfyller/testad enligt EN 13240. Monteringsanvisning medföljer på svenska.

Produktbeskrivning

En braskamin är en typ av värmekälla som används för att värma upp ett rum eller ett hus. Den fungerar genom att bränna ved eller pellets, vilket producerar värme och sprider den genom rummet via konvektion eller strålning.

Fördelar med braskamin

  • Effektiv värme: Braskaminer ger en hög effektiv värme som kan hjälpa till att minska uppvärmningskostnaderna.
  • Miljövänlig: Braskaminer är ett miljövänligt alternativ till traditionella värmesystem, eftersom de använder förnybar ved eller pellets som bränsle.
  • Kosmetiskt tilltalande: Braskaminer kan också fungera som en dekorativ funktion i ditt hem och kan skapa en mysig och avkopplande atmosfär.
  • Oberoende av el: Eftersom braskaminer inte behöver el för att fungera, är de en tillförlitlig backup-värmekälla under strömavbrott.
  • Enkel installation: Braskaminer är relativt enkla att installera och kräver inte en stor ombyggnad av ditt hem.
  • Ökar värdet på ditt hem: Ett välfungerande braskaminssystem kan öka värdet på ditt hem, särskilt om det är installerat på ett sätt som förbättrar energieffektiviteten.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Superfint.se 2024